Nextcloud Nedir?

Nextcloud-Nedir
Nextcloud-Nedir

Nextcloud, herhangi bir sunucu üzerinde dosya barındırma/depolama servisi oluşturma imkanı sunan client-server yazılımıdır. Fonksiyon özellikleri açısından Dropbox’a benzeyen Nextcloud ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. İsteyen tüm kullanıcılar Nextcloud’u kendi sunucularına kurarak mobil ve PC platformlarından yönetip senkronlayabilecekleri, kullanıma hazır bir bulut depolama alanına sahip olabilirler.

Nextcloud’un temel gücü, mobil, web ve masaüstünde kolay bir kullanıcı arayüzü ve güçlü entegre belge işbirliği ve iletişim yetenekleriyle hareket halindeyken ekip verimliliğini arttırma yeteneğidir.

Mobil cihazlarda gerçek zamanlı paylaşım veya yorum bildirimleri, Microsoft Office uyumlu dosyaların yerleşik işbirliği düzenlemesi, sohbet ve sesli / görüntülü aramalara sorunsuz geçiş ve posta, randevular, görevler ve daha fazlasını işlemek için çok çeşitli üretkenlik araçları mevcuttur Nextcloud’da.

Verimli, kullanımı kolay bir arayüz, Nextcloud’u rekabetten ayıran ana şeylerden biridir. Tasarım güzel olmaktan daha fazlasıdır. Amaç, kullanıcıların işleri en az çabayla yapmalarını sağlamak, görevleri nasıl gerçekleştireceklerini açık hale getirmek ve bunu yapmak için gereken adım sayısını azaltmaktır.

İyi tasarım tüm kullanıcı arayüzünde görülebilir ve her sürüm ileri adımlar atmaktadır.

https://www.youtube.com/watch?v=LrF4jf1ROOc

 

Nextcloud Files, hastanelerin, bankaların, noterlerin ve devlet kurumlarının müşterilere, hastalara, müşterilere veya iş ortaklarına güvenli bir şekilde dosya göndermesini ve onlardan dosya almasını sağlar.

Nextcloud Files’ın kolay web ve mobil arayüzleri, kullanıcıların sunucudaki diğer kullanıcılarla dosya paylaşmasına, şifre korumalı genel bağlantılar oluşturmasına ve göndermesine, başkalarının özel buluta dosya yüklemesine ve telefonla ve masaüstünde bildirim almasına olanak tanır. başka bir bulut sunucusundaki kullanıcı dosyaları paylaşır.

https://www.youtube.com/watch?v=AhFnbB-a7ik

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir