OwnCloud Nedir ?

OwnCloud-Nedir-1
OwnCloud-Nedir-1

OwnCloud nedir ? ownCloud, kurulumu ve kullanımı kolay, şirketiniz içerisindeki sunuculara veya satın aldığınız bulut sunucusuna kurabileceğiniz güvenlikli dosya paylaşım platformudur. Google Drive , Dropbox vb. gibi depolama alanlarıyla aynı mantıkta çalışmakla beraber dosyalarınızın nerede depolandığını bilmediğiniz platformlara rakip çözüm sunar.

Yani güvenli bir şekilde dropbox , google drive gibi benzeri bulut depolama alanına sahip olacaksınız. Aynı zamanda bulut depolama üzerinden barındırdığınız verilerinizi paylaşım imkanı da sağlamaktadır. Bu ücretsiz bulut depolama uygulaması Masaüstü ve mobil cihazlarla uyumlu bir web arayüzüne sahiptir. Uygulamayı dilediğiniz cihazınızdan kolayca yönetebilirsiniz.

OwnCloud Nedir ?
OwnCloud Nedir ?

Bulut depolama alanları ilk çıktığında ücretsiz olarak belirli bir alan üzerinden işlemlerimizi gerçekleştirebiliyorduk. Fakat veri depolama boyutları büyüdüğünde ücretli alanlara geçiş yapmamız gerekti. Son dönemlerde çıkan bulut depolama alanlarının hacklenmesi ve devletlerin bilişim istihbarat bölümlerinin cloud depolama alanlarındaki verileri incelediğine dair çıkan haberler ücretsiz bulut depolama uygulamalarına olan güveni yerlebir etti. Kullanıcıları OwnCloud gibi uygulamaları kendi sunucularında barındırıp veri günveliğini kendileri sağlamak durumunda bıraktı.

OwnCloud özellikleri;


*Firmanızda mevcut yapınızda sunucu sistemi var ise, ownCloud’u güvenlik duvarı dışına çıkmadan kendi sunucunuza kurabilirsiniz.( On-Premise )
*Mobil cihazla ve bilgisayarlarınız ile senkronize desteği.
*Harici Depolama ve Şifreleme ile dosyalarınız güvenli bir şekilde saklanır.
*Takvim, Galeri ve Kişi Listesi gibi ek özellikleri bulunur.
*URL adresleri kısaltma desteği
*PDF, Resim, Metin, Word dosyaları için düzenleme ve dosya ön izleme desteği bulunur.
*Antivirüs uygulaması ve taraması ile güvenliğiniz sağlanır. 3Party anti-virüs desteği
*LDAP / Active directory desteği ile çalışır.
*Kullanıcıya özel veya gruplar için dosya paylaşma özelliği bulunur.
*Gelişmiş kota yönetimi ile sınırlara dikkat eder ve kişiye özel kota ayarlanabilir.
*REST API paylaşımı yapılabilir.
*Dosya arama ve sürüm ekleme yapılabilir.
*Eylem günlüğü özelliği ile her işlemi izleyin. (Dosyaya bağlı eylemler, hangi dosyaya kim ne zaman erişti, kim sildi vb.)
*URL kısaltma özelliği
* ownCloud’un API’ları sayesinde, ownCloud istediğiniz uygulama (CRM, ERP, ECM, vb.) entegre olabilir ve doküman paylaşımı için size entegre ve tümleşik bir ortam sunar.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir