Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?

Dokunmatik-Ekran-Cam-ve-Çerçeve-Nedir

Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?. Bu sorumuzun cevabı aslında temel de hepimizin bildiği fakat farklılıkları konusunda net bilgi sahibi olmadığı bir konudur. Dokunmatik ekran teknolojisi artık hepimiz için sıradanlaşan ve olmasından çok olmamasının garipsendiği bir teknolojidir. Dokunmatik ekranların hayatımıza girmesi ile başlayan süreçle birlikte, artık her ekran teknolojisinde alternatif olarak dokunmatik ekran arayışımız ve talebimiz artmaktadır. İşte bu noktada dokunmatik ekran teknolojisine sahip olmayan ürünlerde dokunmatik ekran teknolojisini nasıl entegre edeceğinizi sizlere anlatacağız.

Dokunmatik ekranlar kaça ayrılır?

Dokunmatik ekran yapısı olan cihazlar fabrika üretimi olarak dokunmatik teknolojisine sahip camın, ekran üzerine aynı kasa ile montajı ile oluşan ürünlerdir. Telefon, tablet veya dokunmatik pc ekranları bu şekilde geliştirilmiştir. Bunların yanı sıra harici olarak bağlanabilen dokunmatik cam modelleri ve çerçeveleri de bulunur. Gelin hep beraber bunlar hakkında kısaca bilgi sahibi olalım.

Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?
Dokunmatik Ekran Nedir?

1 – Dokunmatik Ekran Nedir? : Dokunmatik ekranlar fabrika çıkışı dokunmatik olarak gelen ekran modelleridir. Özellikle son yıllarda bir çok marka bu ürün gamında çeşitli ürünler sunmaya başlamıştır. Merpazar.com üzerinden özellikle IIYAMA markalı ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Bu ürünlerimiz her türlü dokunmatik ekran ihtiyacınızı, değişen boyut (22″ – 55″ arası) seçenekleri ile karşılayacaktır.

Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?
Resistif Cam Nedir?

2 – Resistif Cam Nedir? : Resistif camlar ise dokunmatik konusunda hassasiyetin istenmediği ekran modelleridir. Burada dokunmatik hassasiyetin istenmemesinin temel nedeni bu ekranların özellikle endüstriyel cihazlarda kullanılmasıdır. Endüstriyel cihazlarda kullanılan bu ekranlarda proses yönetimi için verilmiş olan komutların kazara bir temas ile bozulmaması istenmektedir. Bu neden resistif camlar hassas dokunmatik tepkileri algılamaz. Daha basınçlı ve sert dokunmatik tepkiler verir. Resistif camlar hassas endüstriyel uygulamalarda gereksiz temasların açtığı sorunları gidermek için tasarlanmış, çözüm odaklı dokunmatik cam ürünleridir.

kızılötesi infrared çerçeve
Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?
Kızılötesi / İnfrared Çerçeve Nedir?

3 – İnfrared ( Kızılötesi) Çerçeveler Nedir? : Kızılötesi çerçeveler ise isminden anlaşılacağı gibi bir cam teknolojisi değildir. Standart bir bağlantı ile sisteme adapte olan çerçeveler, konum mantığı ile çalışmaktadır. Ekranda parmağınızın bulunuğu konumu X ve Y düzlemi olarak konumlandıran çerçeve, parmağınız bulunduğu noktada yapılan dokunuşu algılayarak bu ekran üzerinde dokunmatik faaliyete dönüştürür. Kızılötesi infrared çerçeveler 15″ ile 65″ arasında boyutlara sahip geniş bir yelpaze ile sizlere sunulmaktadır.

Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir?
Kapasitif Cam Nedir?

4- Kapasitif Cam Nedir? : Kapasitif camlar ise dokunmatik ekranlarda kullanılan cam ürünlerin ta kendisidir. Telli dokunmatik bağlantı teknolojisi ile kullanılan kapasitif camlar, 4 veya 5 telli olarak bulunmaktadır. Bu ürünler sisteme özel soketleri ile bağlanarak çalışır. 10 parmak dokunmatik destekleyen bu cam modellerimiz, son kullanıcıdan çok profesyonel kullanıcılara hitap eden ürünlerimizdendir.

Dokunmatik ekrana çevirme soruları ?

Sizde yukarıda bahsettiğimiz ekran çeşitleri sayesinde Dokunmatik Ekran, Cam ve Çerçeve Nedir? sorusunun cevabını artık biliyorsunuz. Bundan dolayı büyük dokunmatik ekran, dokunmatik ve LCD panel, dokunmatik cam, ekranı dokunmatik yapan aparat, ekranı dokunmatik yapma, bilgisayarı dokunmatik yapma, laptopu dokunmatik yapma, monitörü dokunmatik yapmak, LCD dokunmatik ekran, dokunmatik çerçeve, laptop dokunmatik ekran yapma, ekranı dokunmatiğe çevirme, dokunmatik panel fiyat ,televizyonu dokunmatik yapmak, dokunmatik ekran paneli, televizyonu dokunmatiğe çevirme, bilgisayar ekranını dokunmatik yapma, dokunmatik lcd panel, normal ekranı dokunmatik ekrana çevirme, laptop ekranını dokunmatik yapma, gibi sorulara artık cevap verebilirsiniz.

Sizde dokunmatik ekran kullanmak veya mevcut ekranlarınızı dokunmatik ekrana çevirmek isterseniz, merpazar.com üzerinden ürünlerimizi inceleyebilir ve bizden destek isteyebilirsiniz.

 

2 yorum

  1. […] Dokunmatik kullanım kolaylığının bütün hayatımıza girmesi ile artık standart kullanımlı ürünlerde bile dokunmatik alternatifler aranmaktadır. Google aramalarında artış gösteren ekranı dokunmatik yapma, laptopu dokunmatik yapma, televizyonu dokunmatik yapma v.b. sorgular bu durumu özetlemektedir. Peki ekranımı nasıl dokunmatik yaparım sorusunun cevabını merpazar.com olarak cevaplamaya çalışalım. […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir