Ekranı Dokunmatik Yapma

ekranı-dokunmatik-yapma
ekranı-dokunmatik-yapma

Dokunmatik kullanım kolaylığının bütün hayatımıza girmesi ile artık standart kullanımlı ürünlerde bile dokunmatik alternatifler aranmaktadır. Google aramalarında artış gösteren ekranı dokunmatik yapma, laptopu dokunmatik yapma, televizyonu dokunmatik yapma v.b. sorgular bu durumu özetlemektedir. Peki ekranımı nasıl dokunmatik yaparım sorusunun cevabını merpazar.com olarak cevaplamaya çalışalım.

Ekranı Dokunmatik Yapma

Ekranlarınızı dokunmatik yapmanın en temel yolu, eğer teknik bilgiye sahip değilseniz ve tak çalıştır bir aparat arıyorsanız infrared – kızılötesi çerçeveler tam sizin aradığınız ürünlerdir. Bu ürünler USB aracılığı ile bağlanabilen ve tak çalıştır mantığı ile çalışan donanımlardır. Ekran çözünürlüğünüze uyan ölçülerde satın aldığınız infrared – kızılötesi çerçeveyi ekranınız üzerine monte ederek ek hiç bir işçilik yapmadan ekranınızı dokunmatik yapabilirsiniz. infrared – kızılötesi çerçeve, koordinat mantığı ile çalışarak, sensörleri ile parmağınızın konumunu belirleyerek, bu konumu ekran ile koordine eder. Bu şekilde paröağınız olduğu bölgeye bir mouse kullanıyormuşçasına tıklamanızı veya seçmenizi sağlar.

Ekranı Dokunmatik Yapma
Ekranı Dokunmatik Yapma

Laptop Ekran Dokunmatik yapma

Laptoplarda bu durum özellikle ekran boyutu küçüldükçe daha çpk istenen bir olaydır. Küçük ekranlı ve touch pad kullanımının zor olduğu laptop ürünlerinde size büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bilgisayar Ekran Dokunmatik Yapma

Kişisel bilgisayarlarınızı dokunmatik yapmak noktasında çok istekli olmayabilirsiniz. Fakat bir konumda dijital gösterim yaptığınız bilgisayarları, toplantı odalarınızda sunum yaptığınız bilgisayarlarınızı ve sadece veri gösterimi gerçekleştirdiğiniz bilgisayar ekranlarınızı dokunatik yapmak isteyebilirsiniz. Bu sizi kalvye ve mouse ikisinden kurtaracak pratik bir çözüm olacaktır. Bu şekilde, sık kullanım dışında kalan bu bilgisayar ekranlarınızı gereksiz kablo kalabalığı olmadan, pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

Televizyon Ekran Dokunmatik Yapma

Televizyonunzu dokunmatik yapmak standart televizyonlar için pek bir anlam ifade etmeyebilr. Fakat günümüzde gelişen teknolojisinin bir meyvesi olan ve artık standart ürünlere göre çok daha fazla tercih edilen akıllı televizyon sistemleri dokunmatik olarak kullanıma çok müsait cihazlardır. Evinizdeki televizyonunuzun yanı sıra sunum için, bilgi aktarımı için veya başka bir amaç için kullanılan televizyonlarınızı dokunmatik yapmak infrared – kızılötesi çerçeveler ile mümkündür.

Sonuç olarak dokunmatik teknolojisine sahip olamayan ekranlarınızı, dokunmatik birer ekrana dönüştürmek için ifrared – kızılötesi çerçeveler hem operasyonel anlamda pratik, hem de kullanım anlamında pratik bir çözümdür.

merpazar.com’da sizde ekran ölçünüzü seçerek, siparişinizi verebilir ve dokunmatik ürün kullanmanın keyfini yaşayabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir