Endüstriyel PC Nedir?

endüstriyel-pc-nedir

Bugün makalemizde endüstriyel pc nedir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. Bu konu kafa karışıklığı yaratan bir konudur. Normal pc ile endüstriyel pc arasındaki farklar nelerdir? Neden ayrı gruplarda ele alınırlar? Neden böyle bir ihtiyaç doğmuştur? Bu sorulara cevap vermeye çalışacağız.

Endüstriyel kelimesi üretim ve hizmet olarak iş dünyasının ifade edilmesi ile açıklanabilir. Son kullanıcıya ait ürünlerin performans değerleri ve donanım özellikleri ile çok benzer olmasına rağmen nitelik olarak farklılıklar gösteren bir ürün kategorisidir.

Endüstriyel PC Farklılıkları

Endüstriyel pc daha çok üretim sektöründe kullanılmasından dolayı, özellikle belirli konularda üstün performans beklenen ürünlerdir. Non-stop çalışma, ağır koşullar altında çalışma ve dış etkenlerden etkilenmeme gibi özelliklere sahip olması gerekmektedir. Standart PC modellerinde bu özellikler aranmamaktadır. Endüstriyel pc modellerinde öne çıkan bir başka yapısal fark ise tasarımıdır. Endüstriyel pc modelleri özellikle uzun çalışma saatlerine dayanması için geliştirilen endüstriyel donanım ürünlerini kullanırlar. Bu donanım ürünlerinin geliştirilmesi aşamasında son kullanıcı ürünlerinden farkı, daha ağır test koşullarına maruz kalması ve ölçümlenmesidir.

Endüstriyel PC modellerinde aranan bir diğer özellik olan dayanıklılık ile gerek donanımsal gerekse tasarımsal yapılarında görülmektedir. Endüstriyel PC modellerinde suya toza ve dış koşullara dayanıklı olması için kapalı kasa tasarımları tercih edilir. Bu tercihten dolayı kasalarda fan kullanılmaz. Fan kullanılmamasının sebebi ise kasa üzerine içeri sızma yapılmasına olanak verebilecek herhangi açıklığın istenmemesidir. Kasaları başlı başına bir soğutma ünitesi olarak işlev görür. Hem kullanılan ham madde, hem de tırnaklı tasarım ile bu işlevi yerine getirmek için geliştirilmiştir.

Endüstriyel PC nedir sorusuna cevap verebildiğimizi düşünüyorum. Bu farklılıklar sizler için önemli olmasa bile, özellikle üretimde maliyetler, makineleşme ve proses yönetiminde çok önemli parametrelerdir. Üreticilerin ürettikleri ürünlerin maliyetini optimize edebilmek adına girdileri dengelemesini sağlayan çözümler mevcuttur. Yani bir üretici işini gördüğü taktirde gayet optimum endüstriyel pc modellerini tercih edebileceği gibi, en iyi özellikli endüstriyel pc modellerini de tercih edebilir. Endüstriyel pc seçimi tamamen işletmenin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirilen bir işlemdir. Örnek vermek gerekirse sadece bir kahve makinesinde süre, zaman ve devir ayarları yapmanızı sağlayaack bir endüstriyel p’nin çok üstün özelliklere sahip olması gerekmemektedir. Fakat çok ciddi boyutlarda datayı işleyip, bu datadan elde veriler ile sisteme kpomutlar veren endüstriyel pc modellerinde donanımsal özelliklerin yüksek olması gerekmektedir.

Endüstriyel Pc nedir makalemizi okuduğunuz için teşekkür ederiz. Beğenilerinizi belirtmeye, paylaşmaya veya yorum yapmaya karar verirseniz, bizi çok memnun edersiniz.

 

2 yorum

  1. Sn. İlgili ;

    Firmamız için bir projemiz kapsamında 155 adet End. PC ihtiyacımız olmaktadır.

    Ürün Özellikleri;
    8 Core CPU / İ7 yada 8 core olması önemli
    Min. 8GB Ram / 16GB opsiyonlu
    256GB SSD disk yada M2 olabilir

    Sitenizde inceledim aşağıdaki ürünlerde modellem konfig. yapılabilirmi?

    Stok ve tedarik ile teklif alabilirmiyiz?

    İyi çalışmalar dilerim.

    Teşekkürler,
    Bahtiyar SARIKAYA

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir