Jitsi Meet Nedir? Jitsi Meet Video Konferans Nedir? Nasıl Kullanılır?

jitsi-meet-nedir
jitsi-meet-nedir

Jitsi Meet Nedir? Jitsi Meet tüm gün, her gün ücretsiz olarak kullanabileceğiniz, hesap gerektirmeden kullanabileceğiniz tamamen şifrelenmiş, % 100 açık kaynaklı bir video konferans çözümüdür.

Jitsi platformu Skype’a alternatif olarak ortaya çıkarılan ve yıllardır başarılı bir şekilde açık kaynak kodlu olarak geliştirilen, güvenli video konferans çözümleri kurmanızı sağlayan bir projeler dizisidir.

Jitsi’nin kalbinde, internet üzerinden konferans oluşturmaya izin veren Jitsi Videobridge ve Jitsi Meet gibi topluluğun diğer yazılımları yer alıyor. Ses ve video kullanarak internette insanlarla konuşmanın bir yolu olarak başlayan proje on yıllık serüvenin ardından bugün canlı bir geliştirici topluluğuna sahip.

Platformu kendi sunucunuza kurup video konferanslarınızı herhangi bir servisin gizlilik politikalarına kafanızı takamadan kullanabilirsiniz. Yazılımın yeteneklerini hemen denemek için kayıt vs gerekmeksizin bir kanal oluşturup arkadaşlarınızı çağırabilirsiniz.

Jitsi Meet Nedir? Jitsi Video Konferans Nedir? Nasıl Kullanılır?
Jitsi Meet Nedir? Jitsi Video Konferans Nedir? Nasıl Kullanılır?

Web üzerinden çalışabildiği gibi iOS, Android mobil uygulamaları ve Macos, Windows masaüstü uygulamaları da olan yazılımın herhangi bir kullanıcı sınırı bulunmuyor. Tek sınır sunucunuzun bant genişliği ve CPU, RAM gibi diğer kaynakları.

Jitsi Meet genel özelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:

*Açık kaynak kodlu. İndirip kendi sunucunuzda çalıştırabilirsiniz.
*Kurulum gerektirmiyor. Webden browser üzerinden doğrudan çalışabiliyor.
*Kullanımı kolay. Kanal url’ini paylaşarak insanları video konferansınıza davet edebiliyorsunuz.
*Ekran paylaşımı ile uzaktan eğitim, sunum yapabilirsiniz.
*Düşük bant genişliği ihtiyacı.
*Sınırsız kullanıcı desteği.
*Güvenli görüşme imkanı. Konferanslarınızı parola denetimli hale getirebilirsiniz.
*Paylaşımlı notlar. Etherpad (topluluk halinde online kullanılabilen bir editör) entegrasyonu mevcuttur.

Jitsi Meet Nedir ? sorusuna cevap vermeye çalıştığımız bu makalemiz hakkında sizde yorum yaparak ve görüşlerinizi bildirerek bize destek olabilirsiniz. Ayrıca yorum kısmında makale olarak paylaşmamızı istediğiniz onu başlıklarını bize iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir