WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider)

WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider)
WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider)

WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider). Çoğu kişi internet hizmetini bir telefon şirketinden veya bir kablo şirketinden alır, çünkü bu sağlayıcılar zaten evlerine ve işletmelerine fiziksel bağlantılar sağlar.
WISP‘nin (kablosuz İnternet servis sağlayıcısı) bulunduğunuz yere tel getirmesine gerek yoktur, Telekom ve kablo şirketlerinin yatırım yapmaktan rahatsız olamayacağı kırsal alanlara hizmet etmek için iyi bir çözüm haline geldi.
Ancak WISP internet hizmeti, ilk yıllarında DSL ve kablo modemlerin hızını ve güvenilirliğini karşılayamamış olsada günümüzde Kablosuz teknoloji geliştikçe, WISP’ler kentsel alanlarda hız ve fiyat konusunda rekabet etmeye başladığını görüyoruz.

WISP, şu anda kullandığımız diğer kablosuz hizmetlerden farklıdır. Çoğu cep telefonu servis sağlayıcısı, 4G LTE’nin mevcut en hızlı teknoloji olduğu kablosuz İnternet hizmeti sunar, ancak bu onları WISP yapmaz. Cep telefonu servis sağlayıcıları, servislerini 7/24 kullanmanızı beklemez ve çoğu, her ay ağları üzerinden aktarabileceğiniz veri miktarına çok düşük sınırlar koyar (ve bu tutarı aşarsanız ağır ücretler alır) veya sizden kullanım suresi ve miktarı ile ilgili taahhüt talep eder (ve bu taahhüt yerine gelmezse cayma bedeli vb. tutarı gibi ağır ücretler alır). Dışarıdayken ve internete erişebilmeniz ayrı bir avantajdır, ancak mobil veri hızı ve kapsama alanı özellikle büyük metropol alanlarından uzakta olan bölgeler için bir sorun haline gelebiliyor.,

WISP internet nasıl çalışır?

Tipik olarak müşterilerinin özel donanımlara (Müşteri Tesisatı Ekipmanı veya CPE adı verilir) sahip olmasını gerektirir. Sabit kablosuz servisler, kablolar üzerinden bir ev genişbant yönlendiricisinin dış ünitesine bağlanan modem benzeri bir cihazla çatıya monte edilen küçük bir çanak anten kullanır.

WISP Nedir?  (Wireless  Internet Service Provider)
WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider)

Bir hücresel sağlayıcı gibi, sinyalleri iletmek için antenleri kulelere (veya binaların üstüne) monte eder ve müşterinin evine veya binasına bir anten – veya bazı durumlarda bir Çanak anten benzeri bir anten kurarak, bir uydu servis sağlayıcısı gibi, genellikle sabit bir yere hizmet sunar.

 

WISP Nedir?  (Wireless  Internet Service Provider)
WISP Nedir? (Wireless Internet Service Provider)

Özellikleri Nelerdir?

WISP‘ lerin çoğu , tıpkı Telekom, kablo şirketleri ve diğer İSS’ler gibi
katmanlı hizmet düzeyleri sunar, daha yüksek hızlar ve / veya daha fazla bant genişliği için daha yüksek ücretler talep edebilirler . WISP’ler de bir veya iki yıllık bir sözleşme imzalamanızı ve kurulum veya etkinleştirme ücretide talep edebilirler. WISP’lerin çoğu sınırlı alanlara hizmet eden bölgesel operatörlerdir. Diğer ISS’ler gibi, bazı WISP‘ler ayda ne kadar veri kullanabileceğinizi sınırlar, ancak bu sınırlar hücre, uydu ve hatta bazı kablo sağlayıcılarının sunduğundan daha cömert olma eğilimindedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir