Hot Plug ve Hot Swap Nedir?

HOT PLUG

Herhangi bir kesinti olmadan, Çalışan bir bilgisayar sistemine bir bileşen eklenmesi ve bu bileşenleri sistemin otomatik olarak algılamasıdır. Aynı zamanda HOT PLUG şekilde bir bileşen eklenmesi, takılması sistemin yeniden başlatılmasını(restart edilmesini) gerektirmez. Bir anlamda tak çalıştır cihazlar HOT PLUG tanımının içine girer.

Hot Plug ve Hot Swap Nedir?
TGC-2306B 2U HotSwap Server Kasa modelimiz, 650 x 430 x 880 mm ölçülerinde, 6 adet 3,5″ hot-swap ve 1 adet 5,25″ HDD yuvasına sahip, 2 USB yuvalı bir üründür. Mini itx anakart kullanımına uygun olan kasamız, 4 adet fan ve 500 W güç kaynağı bulundurmaktadır.

HOT PLUG cihazlara en iyi örnekler hard diskler (HDD) or a solid-state drive (SSD) aynı zamanda mouse, klavye, yazıcılar, oyun konsolları, flash bellekler, kulaklıklar ve başkalarıdır. Aynı zamanda bir RAID yapısından bir diski sistemi etkilemeden çıkarabiliyorsanız o zaman yapı HOT PLUG yapısındadır diyebiliriz.

Hot Plug ve Hot Swap Nedir?
TGC-2112-6ST 2U 12 X HOTSWAP Server Kasa modelimiz, 650 x 430 x 88 mm ölçülerinde, 12 adet 3,5″ Hot-swap HDD yuvasına sahip, 2 USB yuva ve 4 adet fanlı bir üründür. 

HOT SWAP

Hot swapping ( Çalışırken değiştirme) , yapılandırmayı değiştirmek veya çalışmayı kesintiye uğratmadan çalışan bir sistemi onarmak istendiğinde kullanılır. Sadece karmaşık ekipmanların kapatılıp yeniden başlatılmasının gecikmesinden ve rahatsızlığından kaçınmak ya da bir sunucu gibi ekipmanların sürekli aktif olması esas olduğu durumlarda kullanılır.

Hot Plug ve Hot Swap Nedir?

HOT PLUG ve HOT SWAP kavramları bir birine karıştırılmamalıdır. HOT PLUG, sistemin çalışması için kesinti olmaksızın çalışan bir bilgisayar sistemine bir bileşen eklenmesi ve bu bileşenleri sistemin otomatik olarak algılamasıdır. HOT SWAP ise bileşenlerin sistemi etkilemeden genişletilmesidir ki bu genelde RAID sistemlerinde disk alanının genişletilmesi gibi anlaşılır veya sistemin bozuk bir diskinin sistemi etkilemeden değiştirilebilmesi dir. Bir sunucu üzerinde iki adet güç kaynağı olabilir , bunlardan birinin arızalanması durumunda sistemi kapatmadan arızalı olanı değiştirme imkanı sunar.

Hot Swap ile ilgili donanım ,yazılım vb konular için teknik bilgiye
https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_swapping ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir