Mini ITX Kasa Nedir?

mini-itx-kasa-nedir

Mini ITX kasa nedir? bu soru özellikle Corona günlerinde insanların evine kapanmasından sonra biraz daha merak edilen bir konu oldu. Çünkü insanların mini pc, küçük bilgisayar gibi aramalarının artması sonucunda mini ITX kavramı ile tanışması ile, daha sektörel isimler ile bilgisayar aramaları yapılmaya başlandı.

Mini ITX Kasa Nerelerde Kullanılır?

Mini ITX kasa adından anlaşılacağı gibi mini boyutlu bir pc modelidir. Dar alanlarda veya minimal tasarım anlayışında kullanılmaya uygun olan mu modellerin, performans olarak standart bilgisayarlar ile farkları bulunmamaktadır. Tamamen mini olma noktasından yola çıkmış bu tasarım anlayışının bir başka nedeni ise endüstriyel kullanımda duyulan ihtiyaçtır. Endüstriyel alanda makinaların içinde standart bir kasanın yer kaplamasından ve bununda tasarımı olumsuz yönde etkilemesinden dolayı mini pc kullanımı tercih edilmektedir.

Mini ITX Kasa Nedir?

 

Mini ITX Kasa Nedir?

 

Mini ITX Kasa Nedir?

Mini ITX Kasa Özellikleri

Mini ITX Kasalar standart bilgisayarlar ile aynı parçaları kullanarak çalışır. Fakat bazı durumlarda mini olarak geliştirilen temel birimlere ihtiyaç duyar. Burada karşımıza çıkan ilk mini birim ise mini ITX anakart’tır. Mini Pc modellerinde kullanılmanın yanı sıra endüstriyel kullanımda da tercih edilen anakartlar, mini ITX kasaların vazgeçilmezidir. Diğer birimler ise anakartın müsade ettiği birimlerdir. Kimi anakartlar standart ram yuvası kullanırken, kimi anakartlar ise So-Dimm ram yuvaları kullanır. Bunun yanı sıra anakartınızda yer alan PCI yuvası ise yine birim tercihini direk etkileyecek başka bir etmendir. Yani mini ITX kasa seçerken en önemli kriter onunla beraber seçeceğiniz Mini ITX Anakart’tır.

Mini ITX Kasa Çeşitleri Nelerdir.

Mini ITX Kasa çeşitleri ise bir çok seçenek sunan bir alandır. Bir çok markanın gelştirdiği modeller olmak ile beraber, talebin artması ile fiyatları normal kasalar ile seviyeye gelmeye başlamıştır. Biz merpazar.com olarak sektörde daha tanınmamışken bu ürünleri piyasaya tedarik ediyorduk. Uluslararası bir çok markanın girdiği bu alanda bizde kendi ürünlerimiz ile piyasada konumumuzu belirledik. Sizlere fiyat evantajlı olan ürünlerimizi sunmak ve fikrinizi almak için sizi sitemize bekliyoruz. Mini ITX kasa kategorisinde bulunan ürünlerimizi inceleyebilir ve bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir