RPA (Robotic Process Automation) nedir?

Robotik Süreç Otomasyonu ( RPA- İngilizce adıyla Robotic Process Automation ), yazılım robotlarının süreçleri kolaylaştırmak ve çalışanların üzerindeki yükü azaltmak için iş sistemlerini ve uygulamaları kontrol ettiği ve bunlarla iletişim kurduğu bir otomasyon teknolojisi türüdür. 

RPA, yazılım robotlarını bir kişinin o yazılımla çalıştığı gibi çalıştırır; bu sayede temel olarak işletme kullanıcıları için tekrarlanan görevleri kolaylaştırır. Bunu kullanıcı arabirimi düzeyinde otomasyon veya GUI otomasyonu olarak düşünün. RPA ile, güçlü yazılım robotları, iş uygulamalarınız ve sistemlerinizle tıpkı bir insan kullanıcının yapacağı gibi etkileşime girer. RPA ile, zamanınızı alan manuel görevleri taklit edebilirsiniz, böylece işinize en fazla değeri katan stratejik çalışmaya odaklanabilirsiniz.

RPA (Robotic Process Automation) nedir?
Robotik Süreç Otomasyonu (RPA- İngilizce adıyla Robotic Process Automation)

Örneğin bir çağrı merkezi temsilcisinin süreçlerini ele alalım. Temsilci bir müşteri araması alır ve ilgili tüm bilgileri alması gerekir. 
Temsilci CRM sistemindeki müşteri dosyasını bulup ardından ERP sistemindeki sipariş geçmişini takip ederken, görüşme “umm” ve “bir saniye” ile doldurulur. Konuşmadaki garip duraklamaların yanı sıra, temsilcinin ve müşterinin değerli zamanını alır.

Ancak RPA ile temsilciler, üstün bir müşteri hizmeti deneyimi sağlabilir. Artık telefon çaldığında, temsilci müşterinin ihtiyaçlarına odaklanabilirken yazılım robotları ihtiyaç duydukları verileri işlemek için birden çok sisteme otomatik ve hızlı bir şekilde erişebilir . Temsilcinin daha fazla müşteriye yardım etmeye odaklanması ve müşterilerin kendi günlük görevlerine geri dönmesi için zaman tasarrufu sağlar.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) Faydaları;

• Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak,
• Dijitale Dönüş’ü kolaylaştırmak,
• İş sürekliliğinin sağlanması ve verimlilik artışını sağlamak
• Personelin katma değerli işlere odaklanması sağlamak
• Manuel ve tekrarlayan işler için maliyet tasarrufu yapmak
• Sıfır hata ile işlem maliyetlerinden tasarruf etmenizi sağlamak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir