Dijital Dönüşüm Nedir ?

dijital-dönüsüm-nedir-neler-getiriyor
dijital-dönüsüm-nedir-neler-getiriyor

Dijital Dönüşüm Nedir? Dijital Dönüşüm sürekli değişen teknolojik imkanlar ve değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda işletmelerin ve kurumların üretim satış ve hizmet kalitelerini optimum seviyeye çıkarabilmesi için gerçekleştirdiği bütüncül bir dönüşümdür.

Bu değişimi sadece teknolojiye indirgememek lazım. Dönüşüm iş yapma şekillerinin kullanılan yöntemlerin de değişimidir. Tabi bu değişimde bu sürecin kısmen de içinde olmayan işletmeler zorluk yaşayacaktır. Dijital dönüşüm süreklilik arzeder yani mental olarakta bu yola girmek gerekmektedir. Bir defaya mahsus para ödeyerek alınıp işletmenize uygulayabileceğiniz bir uygulama değildir. Her işletme kendi içinde farklılık arzettiği için bu dönüşümün nasılının tek bir cevabı yoktur. İşletmeler özellikle aile işletmeleri alışkanlıklarını değiştirerek bu değişime kolay uyum sağlayamazlar.

21 yüzyıl artık yapay zekaların , bulut bilişimlerin , arttırılmış gerçekliğin nesnelerin internetinin dijital medyanın konuşulduğu bir dönemdir. Devletlerin kendisini e-devlete geçirdiği biz zaman diliminde anolog bir yaşam sürdüren işletmelerin yaşamları kısa sürecektir.

Dijital Değişimi Tetikleyen Faktörler

Dijital Dönüşüm Nedir? Neler getiriyor? Yeni bir çağın kapısında, işletmeler ve kişiler için dijital dönüşüm nedir?
Kaynak: Türkiye’deki Dijital Dönüşüme CEO Bakışı, Deloitte, TÜSİAD

Süreklilik arz eden dönüşüm sürecinde iş ve işlemler beklemeyeceği için her zaman geçmişi bugünü ve geleceği aynı anda düşünmek gerekir.

Dünya artık küre olmaktan çıkıp kare bir dünya halini almıştır. Ayakta kalmak için zekanın yanı sıra klavyeyi de kullanmak gerekmektedir. Yani baktığımız ekran artık yeni kare dünyadır.

Dijital Dönüşüm Nedir? Neler getiriyor? Yeni bir çağın kapısında, işletmeler ve kişiler için dijital dönüşüm nedir?
Dijital Dönüşüm Nedir ?

Bu yüzden işletmeler ticaretlerinde e-ticareti kullanmak ve bu platformlarda yer almak zorundadır. Bu doğrultuda güvenlikten ödeme sistemlerine her alanda digital dönüşüm etkisini göstermektedir.

Yaşam siz uyusanız bile dünyanın diğer tarafında yeniden başlamaktadır.

Artık işletmeler mekansız hale gelmiştir. İşletmelerin fiziksel mekanlardan bağımsızlığı, hizmetler ve ürünlerinden bağımsızlığı anlamına gelmemektedir. Fakat klasik ticaret sisteminde ki vitrinlerin yerini web siteleri, tezgahtarların yerini içerik, ürünlerin teknik özelliklerinin yerini ise ürünlerin yararlılığı kavramları almıştır. Artık ürünlerinize ait rehber videolarınız yok ise, ürünlerinize ve hizmetlerinize dair kullanım video rehberleri yok ise, ürününüzün veya hizmetiniz tercih edilme oranı düşecektir.

Tüketicinin ihtiyaçlarının yanı sıra, tercihlerinin de sizin yapınızı etkilediği dijital dönüşüm sürecinde, kolay tecrübe edilebilir, işlevselliği doğru anlatılmış ve sorun çözen ürün ve hizmetler tercih nedeni olacaktır. İade denen kavramın artık ticaretimizde işletmeler arası bir kavram olmaktan çıktığı, son kullanıcıların tekeline girdiği bir dönemde iade adımlarınızı dijital olarak çözümleyebilmek size bir avantaj sağlayacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir