Mini ITX Anakart Nedir?

mini-itx-anakart-nedir

Mini itx anakart nedir sorusu son zamanlarda özellikle mini sistemlerin popüler olması nedeni ile sıkça karşımıza çıkan bir sorudur. Merpazar.com olarak 30 yıllık sektör tecrübemize dayanarak bu konuda sizi bilgilendirmek istedik. Mini itx anakartlar özellikle isminde anlaşılacağı gibi mini tip sistemlerde kullanılan, minimum boyutlarda geliştirilen anakart modelleridir.

Mini itx anakartlar, 17 x 17 cm ölçülerinde geliştirilen, üzerinde çok farklı komponent ve yuvalar barındıran, temel anlamda ATX anakartların işlevlerini yerine getiren anakart modelleridir. Bu anakart modellerinin üzerinde bulunan girişler ve komponentler ise tamamen talebe göre tasarlanmaktadır. Ana amacı min isistemlerin çalışmasında kullanılmak olan kartların, farklı ebatları bulunmaktadır.

Son zamanlarda özellikle gaming dünyasının dikkatini mini itx anakartlar, asıl oalrak endüstriyel kullanım için geliştirilmiş anakartlardır. Kendiliğinden işlemcili olan modellerinin yanı sıra, işlemcisini kendinizin takabileceği modelleri de mevcuttur. Anakartların oyun dünyasının ilgisini çekmesi ile çok daha farklı, çok daha donanımlı modelleri üretilmeye başlanmıştır. Özellikle gittikçe küçülen evlerin için yer kaplamayan sistemler kurmak isteyenler için aranan bir özellik halini almaktadır.

Anakart Boyutları Nelerdir? Aç tip anakart vardır?
Mini itx anakart nedir? Anakart boyutları nelerdir ?

Mini itx anakartlar nerelerde kullanılır?

Mini itx anakartlar temelde makine sistemlerinde, temel bir işlevi yerine getiren sistemlerde ve mini sistemlerde kullanılan ürünlerdi. ma son tüketicinin artık minimal tasarımlara yönelmesi ile genelin kullanımına açılan bir ürün olmuştur. Mini ITX anakartlar, kompakt boyutları nedeni ile alandan tasarruf sağlaması gereken uygulama ve projelerde kullanılmak üzere geliştirilen anakart modelleridir. Ev ve Ofis bilgisayarlarının yanı sıra, Panel PC, Pos PC, Kiosk, Üretim makinaları, Temel komut sistemleri ve endüstriyel pc’lerde kullanılır. Aşağıda kullanım alanlarına dair bazı tanımlamaları görebilirsiniz.

– Veri toplama için değerlendirme 
– İstatistiksel süreç kontrolü ve otomatik makine ekipmanları kontrol uygulamaları
– Veri toplama uygulamaları için tek başına veya ağ denetleyicisi olarak
– Proses donanımlarında,
– Hareket kontrolü uygulamalarında
– Üretim, hücre denetleyicileri
– Genel otomasyon ve fabrika uygulamaları gibi alanlarda kullanılır.

Mini itx anakartların normal kullanıcı anakartlara göre en büyük farkları genellikle ekran kartı desteği sunmamaları ve giriş portlarının çeşitliliğidir. Özellikle Endüstriyel amaçlı kullanımlarından dolayı, COM, LAN, RJ45 (Birden fazla), LVDS ve diğer endüstriyel girişlere sahiptirler. Merpazar.com oalrak endüstriyel bilişim sektöründe bulunan şirketimiz ise bu kartlarda uzmanlaşmıştır. Endüstriyel mini itx anakart modellerimiz ile çeşitli ve bol alternatifli çözümler sunmanın yanı sıra, bu ürünlerimizi müşterilerimize göre kişiselleştirebilmekteyiz.

Mini itx anakart satın almadan önce lütfen merpazar.com‘u ziyaret ederek çeşitlerimizi inceleyiniz. Ayrıca bizimle iletişime geçerek bizden bilgi alabilirsiniz.

Mini itx anakart modellerimizi incelemek için tıklayın.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir