Hotspot Nedir?

Hotspot Nedir? Hotspot ( Captive Portal ) tekniği http istemcisini İnterneti normal olarak kullanmadan önce ağ üzerinde özel bir Web sayfasını görmeye zorlar. Web tarayıcısını kimlik denetleme cihazına çevirir. Bu işlem, kullanıcı bir tarayıcı açıp internete erişmeye çalışana kadar porttan veya adresten bağımsız olarak bütün paketleri engelleyerek gerçekleştirilir. Bu sırada browser kimlik denetleme ve/veya ödeme, ya da basitçe uygun kullanım poliçesini görüntüleyip kullanıcının onaylamasını sağlayacak web sayfasına yönlendirilir.

Hotspot Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Hotspot Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Hotspot Neden Kullanılır?

Hotspot tekniği daha çok kurumsal veya paylaşılan ağlarda yaşanacak güvenlik ihlali ve benzeri durumları engellemek için kullanılır. Bu teknik sayesinde paylaşıma açtığınız ağınızda, herhangi kullanıcının yaptığı her faaliyet o kullanıcı adına loglanır ve ileride kullanıcının yapmış olduğu kullanımdan kaynaklanan yasal süreçlerde siz mağdur olmazsınız. Bir örnek verecek olursak hotspot sayesinde sizin paylaşıma açtığınız ağınıza bağlanan bir kişi, ağa bağlanabilmek için belirli bilgilerini girdiğinden, onun kullanımı sırasında oluşmuş bir hak ihlali, yasadışı faaliyet veya sosyal medya paylaşımlarından siz suçlanamasınız.

Hotspot Nerelerde Kullanılır?

Hotspot uygulamaları en çok Wi-Fi erişim noktalarında kullanılır. Ayrıca kablolu kullanımı kontrol etmek için de kullanılabilir. (Kafelere, alışveriş merkezlerine, tren istasyonlarına, restoranlara, süpermarketlere, kampüslere, hastanelere, Yurtlara, Otellere, iş merkezlerine, toplantı salonlarına, açık alamn park bahçe gibi kurumlara ait bölgelerde vs.) uygulanabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir