Endüstriyel Bilişim ve Corona

Endüstriyel Bilişim ve Corona

Endüstriyel bilişim ve Corona kelimeleri, yaşadığımız şu zor günlerde yan yana sık sık anılır oldu. Özellikle ekonominin temel direği olan üretim kaleminde, Corona’dan dolayı yaşanan sıkıntı, sadece kişileri ve işletmeleri değil, ülke ekonomisini de doğrudan etkilemektedir. Bu süreçte öne çıkan bir veri olan endüstriyel bilişim yönetimi, Corona’dan sonra artık değişmez bir şekilde ele alınacaktır.

Endüstriyel Bilişim ve Corona
Endüstriyel Bilişim ve Corona

Endüstriyel Bilişim Neden Önemli?

Üretim yapan bütün şirketlerin bu dönemde en önemli desteği kuşkusuz video konferans uygulamaları. Personellerin bir araya geldiği ve bir arada karar ve değerlendirme aşamalarını yönettiği bu dönemde, üretim tezgahında işlerin devam etmesini sağlayacak olan tek hamle makineleşme. Endüstri devriminden bu yana makinelerin gücünü azami şekilde kullanan insanoğlu artık bu saatten sonra yeni bir kullanım alışkanlığı edinmek zorunda. Otomasyon kelimesi hepimizin kulağına çalınan bir kelimedir. Bu kelimenin anlamı ise otomatik üretim yapan makinelerin çalıştığı tezgahlar ile gelişmiştir. Günümüzde otomasyon uyumunu yakalayan şirketler en az kaybı yaşayan şirketler olacaktır. Bilgisayarların makineleri yönettiği biri sistemde, insan etmenini minimize etmek kolaydır. Corona gibi bir salgında evinden çıkamayan personelinin yeteneklerine ihtiyaç duyan işletmeler ise bu durumdan ciddi etkilenecektir.

Endüstriyel Bilişime Geçiş Nasıl Olmalıdır?

İşletmelerin otomasyon sistemlerine geçişte en önemli parametreleri ise şirketlerin kendi alanında gerekli olan otomasyon sistemleri geliştirmelerini takip etmesi ve mümkün olduğu kadar kendilerine uygulamasıdır. Bunun yanı sıra geliştirme yeteneği olan şirketlerin kendi otoasyon teknolojilerini geliştirmesi gerekmektedir. Mümkün olan en az personel ile elde edilebilecek en yüksek verimi yakalamanın yolları aranmalıdır. Tabii bunu gerçekleştirirken insani boyutlar içinde kalınması ahlaki bir sorumluluktur. Bu süreçte kullanılacak otomasyon ekipmanları ve sistem bileşenleri ise optimize edilmiş bileşenler olmalıdır.

Endüstriyel Bilişim ve Corona2
Endüstriyel Bilişim ve Corona 2

Optimize Bileşenler Nasıl Seçilir ?

Optimize kelime anlamı olarak en yeterli düzey gibi bir anlam içermektedir. Yani bir prosesin gerçekleştirilmesi için en az ihtiyaçlara minimize denirken, bir kaç değişkenin etkisi dikkate alınarak yapılan değerlendirmeye optimize denebilir. Bir işletme için optimize kelimesini iki kriter belirler. İlk olarak proses yönetiminde gereken minimum ekipman ihtiyacının belirlenmesidir. İkinci önemli etken ise bu ekipmanların maliyetidir. Burada maliyet baskısını azaltmak için yapılabilecek en iyi şey prosesin ihtiyaç duyduğu bileşenlerin optimizasyon yönetimidir. Yani proses içinde kullanılacak bileşenlerin en iyi değil, en uygun olanları seçilmelidir. Örnek olarak proses içinde kullanılacak bir panel pc‘nin İ7 olması maliyet olarak sıkıntı yaratıyor ise bunun İ3 olmasının sisteme etkisi değerlendirilmedir. İ3 işlemci eğer performans olarak gerekli karşılığı verebiliyorsa bu durumda işlemci optimizasyonu kapsamında daha uygun maliyetli olan İ3 işlemci seçilmelidir. Bu örnekleri bu şekilde arttırabiliriz.

Endüstriyel Bilişim ve Corona konusundaki makalemizde geleceğin şekilleneceği yapıyı ve bu yapının nasıl optimize edilebileceğine dair fikirlerimizi sizinle paylaşmaya çalıştık. Eleştiri, yorum ve tavsiyelerinize açığız. Lütfen yorum yaparak katkıda bulunun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir